Salva Artesero

En el programa del passat dia 9 de març ens va visitar l'Eloi Puig, un apassionat de la literatura fantàstica, de terror i de ciència-ficció. L'Eloi va reivindicar el pes d'aquests gèneres, que acostumen a ser considerats menors o com a literatura infantil i juvenil. És ben cert que alguns títols (com El Hòbbit, per exemple) poden ser un bon esquer per als joves lectors, però els mons literaris que s'amaguen en aquest tipus de literatura són, en molts casos, d'una complexitat i riquesa difícilment a l'abast d'un infant.


No us perdeu la pàgina personal de l'Eloi Puig on ell mateix recomana i ressenya periòdicament llibres fantàstic, de terror i de ciència-ficció:




A més, li podeu fer arribar les vostres pròpies opinions sobre la pàgina o qualsevol dels temes qu en ella s'hi tracten a:




L'activitat de l'Eloi Puig també passa per l'organització de les Ter-Cat. Són tertúlies obertes en les quals podreu parlar de tot el relacionat amb la ciència-ficció, el terror i la fantasia. Per afegir-s'hi només cal visitar la pàgina de Catarsi, la revista oficial de les Ter-Cat, on hi trobareu tota la informació necessària. Aquesta publicació conté textos inèdits en català d'autors d'arreu del món, i es pot comprar per subscripció a:






Enguany es celebra la segona edició del Premi Ictineu, una altra de les iniciatives sorgides a partir de les Ter-Cat. Podeu consultar els títols pre-seleccionats a la pàgina de Catarsi, i fer arribar els vostres vots a:




Aquests són alguns dels llibres que l'Eloi Puig ens va recomanar al VEUS:


-1984, de George Orwell.

-La carretera, de Cormac McCarthy.

-La fi de l'eternitat, d'Isaac Asimov.

-Fins i tot els Déus, d' Isaac Asimov.

-Las estrellas mi destino, d'Alfred Bester.

-Las puertas de Anubis, de Tim Powers.

-Flors per l'Algernon, de Daniel Keyes.

-Universo de locos, de Fredric Brown.

-La mutació sentimental, de Carme Torras.