Aquesta setmana passejarem de la mà de la NURIA CLAVÉ, que ens visita per parlar-nos de la seva passió per caminar i per escriure. Una conversa molt agradable amenitzada per una magnífica selecció de poemes feta per ella mateixa. A la fotografia superior veiem a la Nuria flanquejada pels components del programa. A baix, un moment de la gravació.
Si voleu llegir textos de la Nuria, podeu visitar el seu blog:
I, a més, PEPA PERTEJO, LA CLASE, ELVIS PRESLEY, LA SETMANA DELS BARBUTS, PABLO NERUDA... i altres sorpreses.
Enganxa't al
VEUS
(Les fotos són obra de la MERI GIRÓS)
Aquesta setmana podem disfrutar del gran contista
JOHN CHEEVER, tot un referent per a una pila d’escriptors. Escoltarem el conte “El cuc de dins la poma”, en traducció de Jordi Martín Lloret.
Per a més informació sobre Cheever:
http://es.wikipedia.org/wiki/John_Cheever
Així comença...
MADAME BOVARY, de Gustave Flaubert
Érem a la classe d’estudi quan va entrar el director seguit d’un alumne nou vestit com els de ciutat, i d’un bidell que duia un gran pupitre. Els qui dormien es van despertar i tothom es va aixecar com si l’haguessin sorprès treballant.
El director ens va fer seure; després es va dirigir al cap d’estudis:
-Monsieur Roger –li va dir a mitja veu-, li porto aquest alumne perquè se’n faci càrrec. Anirà a cinquè. Si treballa i es porta bé, passarà a la classe dels grans, que és la que li correspon per edat.
El nouvingut, que s’havia quedat en un racó, darrera la porta, de forma que a penes el vèiem, era un noi de pagès, d’uns quinze anys i més alt que qualsevol de nosaltres. Portava el serrell tallat recte, com un xantre de poble, i semblava formal i molt avergonyit. Tot i no ser gaire ample d’espatlles, la jaqueta de drap verd amb botons negres que duia li devia tibar a les cises, i per la boca de les mànigues se li veien uns canells vermells, acostumats a l’aire lliure. Les cames, amb mitjons blaus, li sortien d’un pantaló groguenc molt estirat pels elàstics. Portava unes sabates fortes, mal enllustrades i amb claus.
(Traducció de Lluís Ma. Todó)
VEUS és música, literatura, ficció dramàtica, cinema i sorpreses.
VEUS és gratuït i saludable.
Enganxa’t al VEUS!